Nový koncept vegetariánských restaurací Dhaba Beas

Oblíbený řetězec s více než 25 pobočkami po celém Česku začal psát novou kapitolu svých restaurací a bister s novým designovým konceptem interiéru od Hezkey. Požadavkem klienta byl interiér, ve kterém se zákazníci budou cítit příjemně a rádi zde posedí, i když si jdou pro rychlý oběd. Zároveň má nechat vyniknout barevná jídla nabízená na samoobslužných barech. Nové restaurace vyrostly v gastro zóně na Hlavním nádraží v Praze a v byznys centru na pražském Karlově náměstí.

Návrh a realizace interiéru restaurace

Jeden koncept, různé prostory

Koncept interiéru funguje tak, aby se dal adaptovat na jakýkoliv prostor, kde funkčním základem jsou samoobslužné bary a příjemné prostředí, které podpoří zážitek z chutného jídla. Ambicí majitelů je další expanze vegetariánských bister do byznys centrech a dalších prostorů s velkou koncentrací lidí. 

Navrhli a realizovali jsme dvě restaurace – kompaktní jednotku na Hlavním nádraží a větší formát s otevřenou kuchyní a zelení na Karlově náměstí v Praze. Přestože každá lokalita vyžadovala jiný přístup, koncept zůstal vizuálně i funkčně konzistentní.


Klíčem bylo vytvořit prostor, který má jasné zónování, příjemné sezení a osvětlení, v němž se hosté snadno zorientují a vychutnají si zde oběd, večeři nebo kávu s přáteli.

- Pavel, projektový manažer


Návrh interiéru restaurace Dhaba Beas

Interiér ve kterém chcete posedět

Hlavní hrdinou prostoru je barevné jídlo, tu správnou scénu mu ale tvoří interiér, ve kterém se chcete zdržet. Bylo proto důležité vytvořit odpovídající atmosféru. A tomu dopomohlo i důmyslné osvětlení. V projektu jsme kombinovali technické bodové osvětlení se světly na míru tomuto prostoru - na světelné hady jsme vyrobili konstrukci s perforovaného plechu, která umožňuje příjemnou hru světla a navazuje na tento kovový prvek, který je použitý i jinde v interiéru.

Ve větším prostoru Karlova náměstí jsme navíc svěsili solitérní lustry, které vás svým materiálem přenesou do prostoru Asie. V obou prostorech pak upoutají charakteristické neony “jídlo je dhaba,” které jsou použité i v dalších restauracích.


V restauraci jsme vytvořili originální atmosféru. Chcete pak v prostoru posedět a dát si po jídle třeba i kávu. Při příchodu vás upoutají charakteristické neony “jídlo je dhaba,” které jsou použité i v dalších restauracích.

- Pavla, designérka Hezkey


Materiály, barvy a vizuální identita

Interiér jsme ladili do zemitých tónů – šedá, béžová, šedohnědé dřevo – a doplnili o akcenty v červené a modré, které odkazují na logo i uniformy personálu. Tapeta s motivem stylizovaných rostlin navazuje na veganský a vegetariánský koncept značky. Prostor jsme rozdělili do funkčních zón pro rychlý oběd, ale i pro pohodlné posezení u větších stolů.Návrh a realizace interiéru restaurace

Návrh interiéru restaurace

Návrh interiéru restaurace


Záměrně jsme pracovali s tlumenou barevností a jednoduchým zónováním. Cílem bylo, aby se pozornost hostů přirozeně soustředila na jídlo.

- Radka, designérka Hezkey


Návrh interiéru restaurace

Co nabízí bistro formát Dhaba Beas

  • Chytré zónování: zákazníci přirozeně prochází prostorem, jídlo si mohou sníst nebo vzít s sebou.
  • Fokus na jídlo: tlumený interiér nechává vyniknout barvy a vůně pokrmů.
  • Škálovatelnost: formát je snadno přenositelný do dalších poboček.

Výsledek? Funguje to.

Máte už teď chuť na veggie bowl nebo veggie masala? Pokud ano, tak se nám interiér koncept vege bistra povedl. Vznikl prostor, kde jídlo opravdu chutná. Interiér se osvědčil v provozu a pro Dhaba Beas připravujeme další restauraci.

Návrh interiéru restaurace na Hlavním nádraží.

Návrh baru do bistra

Návrh interiéru bistra

 

Také byste chtěli restartovat interiérový design?

Poptat návrh

Nebo nám zavolejte na +420 724 309 821 nebo napište na info@hezkey.cz.

Dále by vás mohlo zajímat

Rekonstrukce kavárny: Nový interiér, nová energie

Zapamatovatelný bistro koncept připravený na další expanzi

Bistro, komunitní prostor a hlídání dětí v jednom interiéru? Jde to!

Středomořské bistro s autentickou kuchyní a atmosférou