Jeden koncept, různé prostory
Koncept interiéru funguje tak, aby se dal adaptovat na jakýkoliv prostor, kde funkčním základem jsou samoobslužné bary a příjemné prostředí, které podpoří zážitek z chutného jídla. Ambicí majitelů je další expanze vegetariánských bister do byznys centrech a zajímavých prostorů s velkou koncentrací lidí.
Navrhli a realizovali jsme dvě restaurace – kompaktní jednotku na Hlavním nádraží a větší formát s otevřenou kuchyní a zelení na Karlově náměstí. Přestože každá lokalita vyžadovala jiný přístup, koncept zůstal vizuálně i funkčně konzistentní.
Klíčem bylo dobře navržené zónování, sezení a svícení, snadná orientace a silná vizuální identita značky v prostoru.
Interiér ve kterém chcete posedět
Hlavní hrdinou prostoru je barevné jídlo, tu správnou scénu mu ale tvoří interiér, ve kterém se chcete zdržet. Bylo proto důležité vytvořit tu správnou atmosféru. A tomu dopomohlo i důmyslné osvětlení. V projektu jsme kombinovali technické bodové osvětlení se světly na míru tomuto prostoru - na světelné hady jsme vyrobili konstrukci s perforovaného plechu, která umožňuje příjemnou hru světla a navazuje na tento kovový prvek, který je použitý i jinde v interiéru. Ve větším prostoru Karlova náměstí jsme navíc svěsili solitérní lustry, které vás svým materiálem přenesou do prostoru Asie. V obou prostorech pau upoutají charakteristické neony “jídlo je dhaba,” které jsou použité i v dalších restauracích.
V restauraci jsme vytvořili originální atmosféru. Chcete pak v prostoru posedět a dát si po jídle třeba i kávu.
- Pavla, designérka Hezkey
Materiály, barvy a vizuální identita
Interiér jsme ladili do zemitých tónů – šedá, béžová, šedohnědé dřevo – a doplnili o akcenty v červené a modré, které odkazují na logo i uniformy personálu. Tapeta s motivem stylizovaných rostlin navazuje na vegetariánský koncept značky. Prostor jsme rozdělili do funkčních zón pro rychlé stravování i pohodlné posezení u větších stolů.
|
|
Záměrně jsme pracovali s tlumenou barevností a jednoduchým zónováním. Cílem bylo, aby se pozornost přirozeně soustředila na jídlo, nikoliv na interiér samotný.
- Radka, designérka Hezkey
Co nabízí bistro formát Dhaba Beas
- Chytré zónování: zákazníci přirozeně prochází prostorem, jídlo si mohou sníst nebo vzít s sebou.
- Fokus na jídlo: tlumený interiér nechává vyniknout barvy a vůně pokrmů.
- Škálovatelnost: formát je snadno přenositelný do dalších lokalit.
Výsledek? Funguje to.
Máte už teď chuť na veggie bowl nebo veggie masala? Pokud ano, tak se nám interiér koncept vege bistra povedl. Vznikl prostor, kde jídlo opravdu chutná. Interiér se osvědčil v provozu a pro Dhaba Beas připravujeme další restauraci.
|
|