Jak z rodinné restaurace udělat opakovatelný bistro koncept?
Za celým konceptem Black Royal stojí sourozenecké trio, které se pohybuje v gastronomii už několik let. Svou první restauraci provozovali na Vinohradech, kde si vybudovali věrnou klientelu. Jejich další ambicí bylo vytvořit bistro, které bude jednodušší na provoz, přívětivější k rozvozu a připravené na další expanzi do moderních kancelářských lokalit.
|
|
S Hezkey od začátku – od hledání prostoru až po návrh a realizaci interiéru
Majitelé se na nás obrátili už ve fázi hledání prostor. Spolu jsme posuzovali vhodnost lokalit, potenciál prostoru pro záměr klienta i to, jak prostor podpoří koncept rychlého bistra s nabídkou „to go“, posezením a prodejem asijských potravin. Zakladatelé Black Royal měli jasnou představu o tmavě laděném, moderním interiéru, který jsme vytvořili od konceptu až po výsledný interiér.
"Bez vás bychom to nezvládli. Pomohli jste nám uvěřit, že o čem jsme snili, je opravdu možné. Oceňujeme nejen vaši profesionalitu a kreativitu, ale hlavně to, že jste si našli čas naslouchat a pochopit, co pro nás tenhle prostor znamená. Věděli jsme, že máme vedle sebe partnera, kterému na tom záleží stejně jako nám."
- Tomáš Nguyen, spolumajitel Black Royal
Od prázdného prostoru k promyšlenému interiéru
Provozovna na Nové Waltrovce vznikla v novém developerském projektu a převzali jsme ji bez povrchů, příček a technologií (ve stavu shell & core). Pro klienta jsme zpracovali dispoziční řešení, toalety, bar, zóny pro hosty a konzultovali zázemí i kuchyni. Řešili jsme dynamiku a fungování provozu, osvětlení, elektroinstalace, povrchy. Prezentaci značky Black Royal Bistra jsme vyřešili v interiéru pomocí světelného loga, světelných výstrčí do ulice a nabídkou nad barem.
"Černé materiálové ladění nastoluje intimitu a pocitově zútulňuje industriální prostor. Bistro si však uchovává syrovost a špetku nespoutanosti v odhalených betonových stěnách a stropu."
- Eva, architektka Hezkey
|
|
Flexibilní prostor pro rychlý provoz i večerní posezení
Základním kamenem úspěchu moderního bistra je jednoduchost a snadná orientace návštěvníka. V Black Royal si host může objednat u baru, v samoobslužném kiosku nebo si jídlo odnést s sebou. Při čekání na jídlo pak má možnost nákupu asijských potravin.
Atmosféra v bistru se během dne proměňuje - přes oběd se zde vystřídá hodně lidí, kteří mají možnost vybrat si z více druhů sezení, včetně barového nebo lavicového. Na večer zde pak hosté najdou příjemné místo pro večerní posezení. Výrazným prvkem je pak zakřivený stůl (ve tvaru hada), který zve k posezení jednotlivce či menší skupinky.
"Největší radost nám dělá, že restaurace, kterou jsme společně vytvořili, opravdu funguje. Všechny ty malé detaily a osvětlení dohromady tvoří něco, co se nedá popsat slovy. Když navíc slyšíme od zákazníků, že je to jejich oblíbené místo, je to pro nás ta největší odměna. Velkou roli v tom hrají i cihly, které jsou spojené s naším logem - je to jedinečný prvek, kterého si každý všimne."
- Tomáš Nguyen, spolumajitel Black Royal
Koncept s potenciálem růstu
Black Royal Bistro na Nové Waltrovce je teprve začátek. Po otevření menší pobočky na pražském Žižkově se již plánuje další lokalita, kde koncept bistra pro klienta rozvíjíme, tak aby v něm měl host podobnou zkušenost. V každém prostoru zachováme identitu a atmosféru značky a zároveň podpoříme unikátnost každé lokality.