Moderní kanceláře v historické budově

Tmavé místnosti historické budovy v centru Prahy působily navzdory velkorysému prostoru stísněně a nevlídně. Právě proto chtělo vedení Modré pyramidy a Bidli navrhnout proměnu jak kanceláří, tak klientských prostor.

interiér kanceláře - klientské centrum Modrá pyramida

Příběh klienta

  • Vedení obou společností nás oslovilo, abychom nepoddajné prostory bankovního domu v Jindřišské ulici přetvořili v přívětivé variabilní interiéry, které ladí s novým směřováním značky.
  • Jedním z požadavků bylo, aby se zde jak klienti, tak i zaměstnanci cítili dobře a uvolněně, skoro jako doma či v oblíbené kavárně.

Rozsah a specifika projektu

  • V rámci jedné budovy bylo třeba vytvořit několik typů funkčních prostor pro různé příležitosti a využití. Důležitý byl nejen redesign interiéru klientského centra, ale také vytvoření moderních kanceláří.
  • Designérka Petra Vasquez s týmem zachovala cenné prvky staré novoměstské budovy a nenásilně je propojila s moderním, vzdušným designem, čímž interiéry pozvedla na novou úroveň.

V historické budově v Jindřišské jsme zrealizovali

V prostorách Hypocentra jsme propojili moderní design s historickými prvky, jako je například původní dlažba
 


“Při navrhování jsme mysleli na to, aby se v nových interiérech klienti cítili vítaní a zaměstnancům se zde dobře pracovalo. S poradci jsme v průběhu tvorby nového designu diskutovali a ptali se jich, co by jim práci usnadnilo či zpříjemnilo,“

- designérka Petra Vasquez


Klientské centrum Hypocentra Modré pyramidy

V prvním patře budovy jsme vytvořili zcela nové klientské centrum. Aby prostor nepůsobil odměřeně, ale naopak vstřícně a neformálně, zařídili jsme ho designovými svítidly a nábytkem, který není pro kancelářské prostory typický. Klienti a poradci k sobě mají blíž i díky rozmístění jednotlivých prvků. Domáckou atmosféru podtrhlo také množství zeleně, které funguje i jako dělicí prvek. 

Na pozadí vzniku nového konceptu klientských center a záběry před a po rekonstrukcí se podívejte v krátkém videu:

interiér kanceláří - klientské centrum Modrá pyramida

Nábytek do klientského centra jsme záměrně volili nekancelářský, aby podtrhl domáckou atmosféruinteriér kanceláří - klientské centrum Modrá pyramida Kuchyňka v kancelářském prostoru

> > > Více o konceptu nových klientských center si můžete přečíst zde.

Relax zóna s bistrem pro zaměstnance

V rámci zázemí pro zaměstnance tu vznikla také rozlehlá odpočinková zóna s vlastním barem. Působí stejně příjemně jako moderní kavárny, je vzdušná, plná hravě rozmístěného pohodlného nábytku, volně zavěšených lamp a živých rostlin.

Díky industriálním a designovým prvkům působí relax zóna po zaměstnance jako oblíbené bistro

> > > Více o relax zóně si můžete přečíst zde.

Jednací prostory a kanceláře

Ve velkorysých prostorách jsme mohli vybudovat různorodé zázemí pro zaměstnance včetně zasedaček a kanceláří zaměstnanců. Při tvorbě těchto interiérů jsme stejně jako v případě klientských center vycházeli z nové firemní identity.

V reprezentační konferenční místnosti jsme přímo do jednacího stolu zakomponovali logo a zeleň zasedačka - kancelářské prostory Modrá pyramida

Ve VIP klientské zóně jsme do podhledů použili akustický obklad ve firemních barvách Interiér zasedací místnosti v kancelářích

> > > Více o zasedačkách si můžete přečíst zde.

Také byste chtěli restartovat interiérový design?

Dále by vás mohlo zajímat

Zelená oáza v ruchu technologií

Nahlédněte do nových kanceláří Heureky v Praze a Liberci

obsahuje video

Restart kanceláří: Heureka přechází na smart office

Flexibilní kanceláře nachystané pro budoucí výzvy